STYPENDIUM BONA FIDE

Znamy laureatów III edycji programu stypendialnego Bona Fide

Fundacja ORLEN wspólnie z partnerami wyłoniła zwycięzców kolejnej edycji programu stypendialnego Bona Fide. Dziesięciu polskich studentów otrzyma stypendia pozwalające im na podjęcie nauki na jednej z 50. najlepszych uczelni świata. W ciągu trzech dotychczasowych edycji grono uczestników programu powiększyło się do 22 stypendystów.

Tegorocznymi partnerami programu zainicjowanego przez Fundację ORLEN, zostały również Fundacja BKG im. J.K. Steczkowskiego, Fundacja Energa oraz Fundacja LOTOS.

Polscy studenci, zdobywający wykształcenie na zagranicznych uczelniach mogli ubiegać się o dofinansowanie o wartości nawet 150 tys. zł netto . Stypendium, podobnie jak w poprzednich edycjach, przeznaczone jest dla studentów studiów II lub III stopnia, kształcących się w szkołach z tzw. Listy Szanghajskiej.

Program Bona Fide (łac. w dobrej wierze) to unikalny projekt w skali kraju. Jego celem jest objęcie mecenatem osób, które w przyszłości mogą swoją wiedzę i doświadczenie zdobyte podczas stypendium wykorzystać do budowania siły krajowej gospodarki.​

Poniżej przedstawiamy stypendystów tegorocznej edycji programu Bona Fide.

1.      Aleksandra Koseła, University of Oxford

2.      Dorota Kolarska, University College London