Rozstrzygnięcie konkursu na ilustrację kartki świątecznej PKN ORLEN

XV edycja Konkursu Plastycznego

na ilustrację kartki świątecznej PKN ORLEN

została rozstrzygnięta!

W tym roku, już po raz piętnasty PKN ORLEN wraz z Fundacją ORLEN zaprosił wychowanków z rodzinnych domów dziecka do udziału w konkursie na ilustrację firmowej kartki świątecznej. W tegorocznej edycji konkursu udział wzięło blisko 800 uczestników, w odpowiedzi na zaproszenie otrzymaliśmy ponad 800 wyjątkowych prac. Spośród nich, Kapituła Konkursowa wyłoniła najciekawsze prace w kategorii „Technika wykonania”, oraz dokonała wyboru 30 prac młodych artystów do II etapu konkursu.  Wyboru zwycięskiej ilustracji dokonali pracownicy głosując na najlepsze prace w wewnętrznym serwisie internetowym.

Nagrodę główną zdobyła Weronika Duda z Rodzinnego Domu Dziecka w Wójtostwie, której praca będzie ilustrować firmową kartkę świąteczną PKN ORLEN.

Na II miejscu znalazła się ilustracja przygotowana przez Karolinę Wochnę z Rodzinnego Domu Dziecka w Malborku, III miejsce zajęła praca Jerzego Hajka z Rodzinnego Domu Dziecka w Chorzowie.

Decyzją Kapituły Konkursowej w kategorii „Technika wykonania” nagrodzeni zostali:

I miejsce: Klaudia Bocian, Rodzinny Dom Dziecka w Strzelinie

II miejsce: Daria Kaska, Rodzinny Dom Dziecka w Ruszkowie

III miejsce: Karol Duszyński, Rodzinny Dom Dziecka w Toruniu

Laureatom konkursu plastycznego serdecznie gratulujemy!

Wszystkim uczestnikom konkursu dziękujemy za udział!

Orlen_kartka_swiateczna_v2.png

PKN ORLEN SA