Wakacje z Fundacją ORLEN

25-06-2020

Fundacja ORLEN rozpoczyna rekrutację na tegoroczne wakacje dla rodzinnych domów dziecka. Rodzina może ubiegać się o dofinansowanie do wyjazdu wakacyjnego lub do wakacji w mieście. Maksymalna kwota dofinansowania to 8 tysięcy złotych dla rodziny. Ze względu na trwające zagrożenie epidemiologiczne, Fundacja nie organizuje wspólnego wyjazdu, ale dofinansuje rodzinny wyjazd.

Fundacja ORLEN co roku organizuje wypoczynek letni dla swoich podopiecznych z rodzinnych domów dziecka i placówek opiekuńczo-wychowawczych. Tegoroczne wakacje dla każdego będą inne. Wiemy, że rodziny mające pod swoją opieką wielu podopiecznych potrzebują chwili odpoczynku, zwłaszcza po okresie spędzania czasu głównie w domu.  W tym roku, kierując się względami bezpieczeństwa postanowiliśmy zmienić formę wsparcia na dofinansowania do indywidualnego wypoczynku rodzin w wybranym przez siebie ośrodku. Dla tych, którzy wolą w te letnie miesiące pozostać w domu, zaplanowaliśmy natomiast możliwość ubiegania się o dofinansowanie do wakacji w mieście. W ramach przyznanych środków na wakacje w mieście będzie można skorzystać z lokalnych atrakcji i miejsc kultury, jak również doposażyć plac zabaw. Można aplikować tylko na jedną formę letniego wypoczynku, a rekrutacja odbywa się na podobnej zasadzie jak co roku – wśród chętnych rodzin wyłaniamy te, które były z nami na wyjazdach najdawniej. Wnioski można składać poprzez formularz on-line dostępny na stronie Fundacji ORLEN w zakładce Rodzinne Domy Dziecka. Na wypoczynek wyjazdowy można otrzymać maksymalnie 8 tysięcy złotych, a na wakacje w mieście – 4 tysiące. Szczegóły dotyczące programu znajdują się w regulaminie umieszczonym poniżej.

Fundacja ORLEN od początku swojego istnienia wspiera rodzinne domy dziecka organizując dla nich letni wypoczynek nad polskim morzem lub na Mazurach. Dzięki naszym programom z wakacji może skorzystać rocznie blisko 300 naszych podopiecznych.

Regulamin programu: Regulamin programu dofinansowań do wakacji.pdfRegulamin programu dofinansowań do wakacji.pdf

Wniosek o dofinansowanie wakacji wyjazdowych: https://formularzefundacja.orlen.pl/forms/form__rdd_wakacje_wyjazd_2020.aspx​​

Wniosek o dofinansowanie wakacji w mieście: https://formularzefundacja.orlen.pl/forms/form__rdd_wakacje_w_miescie_2020.aspx​

FAQ - najczęstsze pytania i odpowiedzi dotyczące programu:2020 FAQ_Wakacje z Fundacją ORLEN_2020.pdf2020 FAQ_Wakacje z Fundacją ORLEN_2020.pdf