„Moje miejsce na Ziemi”: laureatów programu poznamy 24 października

20-09-2022

Nasi eksperci jeszcze oceniają wnioski złożone w programie. Jest ich dwukrotnie więcej niż w poprzednim roku, dlatego też Zarząd Fundacji ORLEN zdecydowała o przesunięciu terminu ogłoszenia wyników.

Do beneficjantów programu Moje miejsce na Ziemi trafią granty o łącznej wartości 2 mln zł. W tym roku wniosków w tym największym programie grantowym Fundacji ORLEN było wyjątkowo dużo.

– Swój projekt dla lokalnej społeczności zgłosiło do nas blisko 2,5 tys. organizacji i instytucji. To dwukrotnie więcej niż w ubiegłym roku – mówi Małgorzata Rogowska z Fundacji ORLEN, koordynatorka programu Moje miejsce na Ziemi. – Nasi eksperci jeszcze czytają i oceniają wnioski, stąd decyzja Zarządu Fundacji ORLEN o tym, by przesunąć datę ogłoszenia wyników na 24 października. Wiemy, że nasi wnioskodawcy nie mogą się już doczekać wyników, ale prosimy jeszcze o chwilę cierpliwości – wyjaśnia Małgorzata Rogowska.

Ponad tysiąc zrealizowanych projektów

Moje miejsce na Ziemi to największy program grantowy Fundacji ORLEN. Grantami wspieramy te organizacje pozarządowe, lokalne instytucje, koła gospodyń wiejskich, szkoły czy parafie, które mają ciekawy pomysł na działanie dla swoich lokalnych społeczności. Wartość grantów na lokalne projektów w czterech poprzednich edycjach programu Moje miejsce na Ziemi wyniosła 9 mln zł. Swoje pomysły zrealizowało z naszym wsparciem już 1,1 tys. organizacji z całej Polski.

W tegorocznej edycji, tak jak w poprzednich latach, będziemy przyznawać granty w wysokości 5 000, 10 000, 15 000 i 20 000 zł na projekty związane z ekologią, sportem, bezpieczeństwem, kulturą, ochroną zwierząt czy zrównoważonym rozwojem. Lista laureatów V edycji programu zostanie udostępniona na stronie internetowej Fundacji ORLEN. O wynikach poinformujemy także w naszych mediach społecznościowych – na Facebooku i Instagramie. Zapraszamy również na stronę internetową programu
www.mojemiejscenaziemi.pl
.