Złóż wniosek o darowiznę
Fundacja ORLEN wspiera działania zgodnie z § 10 Statutu Fundacji.  Przed złożeniem wniosku uprzejmie prosimy o zapoznanie się z Regulaminem Przyznawania Darowizn przez Fundację ORLEN.

Aktualny regulamin:

Regulaminy archiwalne:

​W celu aplikowania o darowiznę, należy wypełnić właściwy wniosek on-line:

Wypełnij wniosek on-line dla Rodzinnych Domów Dziecka i Placówek Opiekuńczo - Wychowawczych Typu Rodzinnego​

Wypełnij wniosek on-line dla osób fizycznych

Wypełnij wniosek on-line dla organizacji/instytucji

Zapraszamy do zapoznania się z instrukcją składania wniosku dla organizacji/instytucji.​

Instrukcja do złożenia wniosku_organizacje.pdfInstrukcja do złożenia wniosku_organizacje.pdf

Wzór sprawozdania dla organizacji/instytucji:

Wzór_sprawozdania_dla_organizacji--Załącznik_nr_1_do_Umowy.docxWzór_sprawozdania_dla_organizacji--Załącznik_nr_1_do_Umowy.docx

​​    Wzór sprawozdania dla RDD/POW i osob fizycznych:​

Wzór sprawozdania_Załącznik nr 1 do Umowy Darowizny.docWzór sprawozdania_Załącznik nr 1 do Umowy Darowizny.doc

Wnioski o darowiznę rozpatrywane są przez Zarząd Fundacji raz w miesiącu. Informacja o pozytywnej decyzji Zarządu przesyłana jest na adres mailowy podany we wniosku.

W celu ubiegania się o przyznanie darowizny, niezbędne jest wyrażenie przez wnioskodawcę zgody na weryfikację przez Fundację informacji zawartych we wniosku. Fundacja zastrzega sobie również możliwość wystąpienia do wnioskodawcy o przesłanie dodatkowych informacji i dokumentów. W sytuacji pozytywnego rozpatrzenia wniosku, Fundacja wystąpi do wnioskodawcy o przesłanie dokumentów niezbędnych do podpisania umowy darowizny.

Zarząd Fundacji zastrzega sobie prawo do nierozpatrywania wniosków złożonych na formularzu innym niż formularz Fundacji ORLEN zamieszczony na stronie. Wnioski złożone z pominięciem procedury opisanej powyżej mogą pozostać bez odpowiedzi. Zarząd Fundacji ORLEN w dniu 12 lipca 2018 przyjął uchwałę w sprawie zakazu przyjmowania lub dokonywania wpłat gotówkowych o wartości równej lub przekraczającej 10 000 euro, bez względu na to czy płatność jest przeprowadzana jako pojedyncza operacja czy kilka operacji, które wydają się ze sobą powiązane.

​​​​​​​​