Konkurs na kartkę świąteczną

15-11-2007  Informacja prasowa

​W dniu 17 września 2007 roku do 225 placówek Rodzinnych Domów Dziecka będących pod opieką Fundacji ORLEN Dar Serca rozesłaliśmy zaproszenie do udziału w konkursie.

W wyznaczonym terminie wpłynęły prace z 85 placówek, w sumie ponad 800 przepięknych i bajecznie kolorowych prac.

Bardzo cieszymy się, iż po raz kolejny udało się nam zainspirować dzieci do  twórczego spędzenia jesiennych wieczorów. Jest nam niezmiernie miło, iż propozycja udziału w konkursie spotkała się po raz  kolejny z tak dużym zainteresowaniem. Wierzymy, iż praca nad rysunkami dostarczyła dzieciom wielu pozytywnych wrażeń. Wszystkie nadesłane prace są wyjątkowe, pełne ciepłych i radosnych barw.

Wszystkie dzieci otrzymały od PKN ORLEN paczki ze słodyczami, które zostały im przekazane na mikołajkowym spotkaniu organizowanym specjalnie dla nich w dniu 6 grudnia. Z uwagi na fakt, iż prace były piękne i ujęły komisję zdecydowano o przyznaniu nagród specjalnych za technikę przygotowania prac oraz specjalne wyróżnienia.

Autorką zwycięskiej pracy została Edyta Brukało lat 13 z RDD Gołdap.

Zobacz zwycięską pracę