Moje miejsce na Ziemi

Moje Miejsce na Ziemi – rozstrzygnięcie programu

Fundacja ORLEN rozstrzygnęła II edycję programu grantowego „Moje miejsce na Ziemi”. Do programu wpłynęło ponad 2100 wniosków na łączna kwotę blisko 23 miliony złotych.

Wybranych zostało 276 projektów na łączną kwotę 2 100 000,00 zł, w tym:

• 100 projektów na kwotę 4 000,00 zł,

• 86 projektów na kwotę 7 500,00 zł,

• 59 projektów na kwotę 10 000,00 zł,

• 31 projektów na kwotę 15 000,00 zł.

Serdecznie gratulujemy zwycięzcom! Uroczysta gala wręczenia dyplomów odbędzie się już 9 października 2019 w Katowicach.

Dziękujemy za zainteresowanie i zapraszamy do wzięcia udziału w kolejnej edycji programu.​

Lista laureatów programu Moje miejsce na Ziemi - II edycja.pdf

Link do systemu wniosków: https://grantydarserca.orlen.pl/#/login​

Program „Moje miejsce na Ziemi” to największy program grantowy PKN ORLEN dla społeczności lokalnych. Wnioski można było składać na realizację projektów związanych z: ekologią, sportem, promocją zdrowego trybu życia, przeciwdziałaniem wykluczeniu, bezpieczeństwem, edukacją, zachowaniem dziedzictwa historycznego oraz kulturą i sztuką. O wsparcie wnioskować mogły organizacje pozarządowe, szkoły, przedszkola, biblioteki czy instytucje kultury. Zwycięskie projekty realizowane będą w terminie od 1 października 2019 r. do 14 czerwca 2020 r.

Programowi „Moje miejsce na Ziemi” towarzyszyło 50 spotkań na stacjach paliw ORLEN w całej Polsce, podczas których mieszkańcy mogli bliżej poznać zasady udziału w projekcie, skonsultować swoje pomysły z ekspertami, a także wziąć udział w wielu atrakcjach przygotowanych przez Fundację.

PKN ORLEN wspólnie z Fundacją „ORLEN – DAR SERCA” od wielu lat wspiera społeczności lokalne na terenie całej Polski. Realizuje m.in. program pomocy strażom pożarnym. W ubiegłym roku 360 jednostek otrzymało rekordowe w historii programu dofinansowanie – łącznie ponad 2 mln zł. Fundacja pomaga też dzieciom z rodzinnych domów dziecka, organizując im m.in. wakacje nad polskim morzem. Wspiera także młodych ludzi w edukacji poprzez programy stypendialne dla uzdolnionej młodzieży i studentów (m.in. program stypendialny BONA FIDE), a także stypendia specjalne (m.in. „Stypendium dla Rodaka” dla studentów pochodzących z kresów wschodnich, a mających polskie korzenie).

Regulamin programu Moje miejsce na Ziemi - II edycja - 2019.pdfRegulamin programu Moje miejsce na Ziemi - II edycja - 2019.pdf

​​​