Zdrowie dla Płocka

Fundacja ORLEN rozpoczęła nabór do kolejnej edycji programu Zdrowie dla Płocka. Inicjatywa skierowana jest do organizacji z Płocka oraz powiatów płockiego, gostynińskiego i sierpeckiego. Celem programu jest promowanie profilaktyki zdrowotnej, poprzez m.in. zajęcia sportowe, spotkania z dietetykiem oraz szkolenia i warsztaty na temat zapobiegania chorobom. Budżet programu to 300 tys. złotych. Wnioskodawcy mogą ubiegać się o darowiznę wysokości nawet 20 tys. złotych.

W ramach programu będzie można realizować między innymi:

• Zajęcia sportowe;
  • Warsztaty dietetyczne i szkolenia z zakresu zdrowego odżywania;
  • Wykłady dotyczące zdrowego trybu życia;
  • Zakup profesjonalnych urządzeń pralniczych dla jednostek OSP;
  • Szkolenia z zakresu zapobiegania chorobom

i wiele innych.

W programie „Zdrowie dla Płocka” wniosek o darowiznę mogą złożyć organizacje pozarządowe oraz instytucje samorządowe działające na terenie Płocka oraz powiatów sąsiadujących – płockiego, sierpeckiego i gostynińskiego. Dofinansowanie w ramach programu mogą otrzymać również instytucje kultury, szkoły, przedszkola, koła gospodyń wiejskich, jednostki ochotniczej straży pożarnej i parafie. Maksymalna wysokość darowizny to 20 tys. złotych, jednak organizacja wnioskująca może starać się o dowolną niższą kwotę.

Nabór wniosków odbywa się poprzez Generator Wniosków dostępny na stronie Fundacji ORLEN i potrwa do 30 września

Link do Generatora Wniosków można znaleźć w tym miejscu: https://darowiznyfundacja.orlen.pl/#/login

Pytania dotyczące programu należy kierować pod numer: 665 560 237

Zapraszamy do złożenia wniosku w programie!

Regulamin programu:Regulamin_Zdrowie_dla_Płocka_2022_27.05.pdfRegulamin_Zdrowie_dla_Płocka_2022_27.05.pdf