Zdrowie dla Płocka
Fundacja ORLEN rozpoczęła nabór do nowego programu grantowego – „Zdrowie dla Płocka”. Inicjatywa skierowana jest do organizacji z Płocka oraz powiatów płockiego, gostynińskiego i sierpeckiego. Celem programu jest promowanie profilaktyki zdrowotnej, poprzez m.in. szkolenia, warsztaty i wykłady na temat zapobiegania chorobom. Budżet programu to 300 tys. złotych. Wnioskodawcy mogą ubiegać się o darowiznę wysokości nawet 20 tys. złotych.

W ramach programu będzie można między innymi realizować:

• Zajęcia sportowe ukierunkowane na profilaktykę zdrowotną;
  • Warsztaty dietetyczne i szkolenia z zakresu zdrowego odżywania;
  • Wykłady dotyczące zdrowego trybu życia;
  • Szkolenia z zakresu zapobiegania chorobom

W programie „Zdrowie dla Płocka” wniosek o darowiznę mogą złożyć organizacje pozarządowe oraz instytucję samorządowe działające na terenie Płocka oraz powiatów sąsiadujących – płockiego, sierpeckiego i gostynińskiego. Dofinansowanie w ramach programu mogą otrzymać również instytucje kultury, szkoły, przedszkola, koła gospodyń wiejskich, jednostki ochotniczej straży pożarnej i parafie. Maksymalna wysokość darowizny to 20 tys. złotych jednak organizacja wnioskująca może starać się o dowolną niższą kwotę.

Nabór wniosków odbywa się poprzez system on-line dostępny na stronie Fundacji ORLEN i potrwa do 7 września. Link: https://grantydarserca.orlen.pl/#/login

Regulamin programu: Regulamin_Zdrowie_dla_Płocka.pdfRegulamin_Zdrowie_dla_Płocka.pdf

Instrukcja złożenia wniosku: Instrukcja_Zdrowie_dla_Płocka.pdfInstrukcja_Zdrowie_dla_Płocka.pdf

Najczęściej zadawane pytania: Zdrowie_dla_Płocka_Najczęściej_zadawane_pytania.pdfZdrowie_dla_Płocka_Najczęściej_zadawane_pytania.pdf