1% PODATKU dla Fundacji ORLEN

Jak co roku rozpoczęliśmy kampanię „Pomóż nam pomagać – przekaż 1% podatku”. Każda osoba może przekazać 1% swojego podatku dochodowego na działania statutowe Fundacji ORLEN. Pozwoli to na zwiększenie zakresu działalności naszej korporacyjnej fundacji i przygotowanie kolejnych wyjątkowych inicjatyw. Do przekazania 1% na rzecz fundacji co roku namawiają sportowcy z Grupy Sportowej ORLEN. Tym razem w akcję włączyła się Maria Andrejczyk.

​Dzięki środkom otrzymanym z 1%:

• wychowankowie rodzinnych domów dziecka wezmą udział w dodatkowych zajęciach edukacyjnych, otrzymają paczki świąteczne;
  • wesprzemy inicjatywy lokalne z całej Polski;
  • pomożemy jeszcze większej liczbie potrzebujących.

Jak przekazać 1% na rzecz Fundacji ORLEN?

Można to zrobić poprzez darmowy program do rozliczenia PIT dostępny na stronie: https://www.pitax.pl/rozliczenie-pit-online-0000037031/ lub wypełniając deklarację podatkową samodzielnie. We właściwym formularzu PIT w rubryce „Wniosek o przekazanie 1% podatku należnego na rzecz organizacji pożytku publicznego (OPP)” należy wpisać numer KRS: 0000037031 oraz kwotę nieprzekraczającą wartość 1% należnego podatku (po zaokrągleniu do pełnych dziesiątek groszy w dół

post_05.jpg

Darmowy Program PIT dostarcza Instytut Wsparcia Organizacji Pozarządowych w ramach projektu PITax.pl dla OPP. ​