Pojazdy dla Policji

15-09-2007  Informacja prasowa

Fundacja ORLEN-Dar Serca 7 września 2007 r. przekazała Komendzie Miejskiej Policji w Płocku 10 zestawów sprzętu komputerowego oraz 5 samochodów osobowych.

news_2.jpgAkt darowizny został przekazany przez Eugeniusza Kowalczyka, prezesa Zarządu Fundacji ORLEN Dar Serca na ręce Komendanta Miejskiego Policji w Płocku - Inspektora Jarosława Bracha. Równocześnie Małgorzata Maros - członek Zarządu Fundacji przekazała kluczyki do 5 samochodów, którymi przyszli użytkownicy odjechali do zajęć służbowych.

"Dzisiejsza darowizna jest kolejnym dowodem na to, że PKN ORLEN w swojej działalności konsekwentnie kieruje się filozofią społecznej odpowiedzialności biznesu przyczyniając się tym samym do poprawy jakości życia mieszkańców Płocka i okolic".- powiedział gospodarz uroczystości, Prezes Zarządu PKN ORLEN, Piotr Kownacki.

Darowizna jest wyrazem uznania dla wysokiej skuteczności działań oraz docenieniem starań na rzecz stałego podwyższania poziomu bezpieczeństwa mieszkańców Płocka podejmowanych przez funkcjonariuszy Komendy Miejskiej Policji.

news_1.jpgJest to już kolejna, w ostatnich latach, darowizna przekazana przez Fundację ORLEN-Dar Serca Policji. Cieszymy się, że przekazane dary będą służyły Policji w jej odpowiedzialnej pracy, a pośrednio całej społeczności Płocka

W uroczystości udział wzięli m.in.: Inspektor Igor Parfieniuk - Mazowiecki Komendant Wojewódzki Policji z siedzibą w Radomiu, Marek Martynowski - I Wicewojewoda Mazowiecki, Andrzej Dwojnych - Szef Delegatury Urzędu Wojewódzkiego oraz Mirosław Milewski - Prezydent Miasta Płocka.

Zarząd Fundacji ORLEN-Dar Serca