Konkurs dla wychowanków RDD. Stwórz kartkę świąteczną PKN ORLEN

22-09-2022

To już tradycja, że kartkę bożonarodzeniową, którą PKN ORLEN przesyła swoim współpracownikom, klientom i kontrahentom, projektują dzieci wychowujące się w Rodzinnych Domach Dziecka i placówkach opiekuńczo-wychowawczych typu rodzinnego. Zapraszamy do nadsyłania prac plastycznych, spośród których wybierzemy te na oficjalną firmową kartę.

​Konkurs świąteczny PKN ORLEN organizujemy już po raz osiemnasty. Jego ideą jest angażowanie w twórczą pracę dzieci i młodzieży wychowującej się w Rodzinnych Domach Dziecka i placówkach opiekuńczo-wychowawczych typu rodzinnego. – Zapraszamy do nadsyłania prac w formacie A4. Każdy uczestnik może przesłać dwie prace plastyczne – oryginalne, wykonane samodzielnie i bez wykorzystania gotowych elementów – wyjaśnia Michał Klimek z Fundacji ORLEN, koordynator Programu Wsparcia Rodzinnych Domów Dziecka.

Zaproszenie_2022_KV_1920x1080.jpg

​W pierwszym etapie spośród nadesłanych prac kapituła konkursu wybierze 30 finałowych (po 10 w każdej z trzech kategorii wiekowych). W drugim etapie będą na nie głosować pracownicy PKN ORLEN. Praca z największą liczbą głosów znajdzie się na kartkach bożonarodzeniowych PKN ORLEN. Dla autorów trzech prac najczęściej wybieranych przez pracowników przewidzieliśmy atrakcyjne nagrody rzeczowe. Kapituła konkursu przyzna także nagrody autorom trzech prac wykonanych w oryginalnej technice.

Na zgłoszenia czekamy do 14 października 2022 r. (decydująca jest data stempla pocztowego).

Zachęta do rozwijania talentu

Fundacja ORLEN od 2001 r. wspiera Rodzinne Domy Dziecka i placówki opiekuńczo-wychowawcze typu rodzinnego. Co roku wychodzimy z propozycjami programów i aktywności. Dla wychowanków stworzyliśmy program stypendialny. Organizujemy wakacyjny wypoczynek dla całych rodzin, warsztaty wspierające młodzież z Rodzinnych Domów Dziecka w usamodzielnianiu się.

– W konkursie na kartkę świąteczną chcemy wyróżnić młodzież ze zdolnościami plastycznymi. Mamy nadzieję, że będzie on dla nich zachętą do rozwijania swojego talentu – mówi Katarzyna Różycka, prezeska Fundacji ORLEN. – To także okazja by uwrażliwić pracowników PKN ORLEN na tema​tykę Rodzinnych Domów Dziecka, zwrócić uwagę na talenty najmłodszych wychowywanych w pieczy zastępczej – podkreśla prezeska Fundacji ORLEN.

Regulamin konkursu oraz formularze, które trzeba załączyć wysyłając zgłoszenie można znaleźć na podstronie konkursu​.

​​​​

RDD