III edycja Konkursu Plastycznego

24-10-2007  Informacja prasowa

​Choć za oknem złota jesień zaprasza na rodzinne wędrówki, a do świąt została jeszcze chwilka.

Chcąc przywołać niezwykłą atmosferę Świąt Bożego Narodzenia, mamy ogromną przyjemność zaprosić wszystkie dzieci do udziału w III edycji Konkursu Plastycznego na ilustrację do Świątecznej Kartki Bożonarodzeniowej PKN ORLEN.

W dniu 17 września 2007 roku do 225 placówek Rodzinnych Domów Dziecka będących pod opieką Fundacji ORLEN Dar Serca rozesłaliśmy zaproszenie do udziału w konkursie. W wyznaczonym terminie wpłynęły prace z 85 placówek, w sumie ponad 600 przepięknych i bajecznie kolorowych prac.

Bardzo cieszymy się, iż po raz kolejny nie zawiedliście nas Państwo i zainspirowaliście swoje dzieci do  twórczego spędzenia jesiennych wieczorów. Jest nam niezmiernie miło, iż propozycja udziału w konkursie spotkała się z Państwa zainteresowaniem. Wierzymy, iż praca nad rysunkami dostarczyła dzieciom wielu pozytywnych wrażeń. Wszystkie nadesłane prace są wyjątkowe, pełne ciepłych i radosnych barw.
Podsumowując tegoroczną, trzecią już edycją konkursu pragniemy podziękować wszystkim rodzicom i dzieciom, które narysowały bądź namalowały przepiękne świąteczne kartki.

To dzięki Waszej pracy w naszych sercach zagościł świąteczny nastrój!

Zgodnie z regulaminem przystępujemy teraz do wyboru tej jednej, z której stworzymy kartkę świąteczną dla PKN ORLEN. Przed nami trudne zadanie. Wyniki konkursu przekażemy Państwu w najbliższym czasie.